a, że tak się zapytam co to wszystko ma do auta kolegi ??? zaczynacie robić zbędną dyskusję i OT koledze w wątku :twisted:
Polar Fis Advanced - ktoś zakładał to cudo?
Zwiń
X
-
Polar Fis Advanced - ktoś zakładał to cudo?
tu jest conieco na stronie Golfa 6
W sumie ciekawy temat, można obniżać lusterka, włączać/wyłączać cornery itp. itd. a wszystko z maxi-dota. Do tego programowalne toto jest. Nie trzeba nic lutować i w razie sprzedaży auta - wyjąć do następnego.Pozdrawiam
Marcin
-
-
greg44, 1304 zł (wg kursu z dnia wczorajszego). 50 euro kosztuje przesyłka FedEx-em, w sumie 300 euro. Można to przesłać również za 20 euro ale przesyłka idzie dłużej.
Widziałem możliwości tego urządzenia na YT i stwierdziłem, że muszę to mieć
Dzisiaj rano otrzymałem numer do śledzenia przesyłki więc sprzęt jest już wysłany.
Jak tylko otrzymam zakładam i zdam relację.
Komentarz
-
-
Enriquez, z tego co czytałem na ich forum to projekt jest w ciągłej modernizacji (aktualizacje softu co 2 tygodnie). Generalnie autorzy są otwarci na potrzeby użytkowników i spełniają w miarę możliwości ich prośby. Myślę, że nie powinno być problemu. Napisz na ich oficjalnym forum zapytanie to może przy kolejnej aktualizacji wrzucą tę wartość zapełnienia filtra do listy wyświetlanych wartości. W sumie to jest bardzo fajna informacja dla posiadaczy aut w DPF-em.
Ja jestem dobrej myśli bo projekt cały czas jest rozwijany i widać zaangażowanie ze strony twórców.
Komentarz
-
-
No ciekawe, czekam na relacje :diabelski_usmiechMy "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Paczka przyszła wczoraj z Hiszpanii (bardzo szybko) i w nocy zabrałem się za montaż ...
... generalnie jestem pod wielkim wrażeniem, trochę mnie zatkało i do 3:00 rano siedziałem w samochodzie bawiąc się nowym urządzeniem.
1304 zł to niewiele za tyle nowych możliwości i banana na twarzy
Enriquez, po ściągnięciu najnowszego softu beta można obserwować dosłownie wszystko co się dzieje z DPF-em, czyli: poziom zapełnienia, procedura oczyszczania, temperatury przed i za filtrem - po prostu bajka :lol:
Masz tam kilka stron parametrów i każdą oddzielnie konfigurujesz, tzn. ile stron, ile parametrów na stronie i jakie parametry. Do wyświetlenia jest naprawdę długa lista parametrów. Za ten gadżet warto zapłacić te pieniądze - uwierzcie mi
Teraz coś co mnie powaliło kompletnie. W wersji advanced tego urządzenia jest bardzo dużo "gratisów" :lol:
Pewnie nie wszystko opiszę ale spróbuję:
1. Wizualizacja OPS na MaxiDocie w formie cyferek
2. Wizualizacja climatronika na Columbusie :lol: - tak, tak w O2 z 2006 roku pokazuje mi wizualizację - czyli jednak da się odpalić tę wizualizację w O2 przed liftem ze starym panelem - po prostu w menu komfort zaznaczasz pokaż climatronik i ile sekund ma być wyświetlany na Columbusie po zmianie ustawień klimy
3. Można zakodować dzienne w halogenach i ich moc (to samo co robimy za pomocą VCDSa), zakodować kierunkowskazy, przeciwmgielne, itp. wszystko z poziomu MaxiDota
4. Można zakodować automatyczne domykanie szyb po zamknięciu auta
5. Można zakodować lusterko zewnętrzne tak aby zmieniło swoją pozycję do parkowania i potem powróciło do pierwotnego ustawienia
6. Mamy "stoper", ustalamy od jakiej prędkości do jakiej ma mierzyć czas rozpędzania, np. od 0 do 100 km i pokazuje wynik z dokładnością chyba 2 miejsc po przecinku. Jest też możliwość mierzenia czasów okrążeń.
7. W module komfortu i module diagnostyki jest tyle opcji, że już nie pamiętam bo wchodząc w kolejne szczękę miałem coraz bliżej zawieszenia
Spróbuję nakręcić filmik i wrzucę na YT z całym przeglądem wszystkich funkcji ale nie dam rady zrobić tego dzisiaj bo jedziemy świętować
Komentarz
-
-
Przepraszam za jakość ale najważniejsze widać:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Jeździłem trochę z tym urządzeniem i naprawdę daje radę. Z wyświetlaniem climatronika nie jest idealnie ale poprawiają to. Temperatury pokazuje dobrze ale gubi się na przyciskach manualnych.
Temperaturę oleju pokazuje raczej realnie (to było dla mnie najważniejsze).
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabCiekawe czy nie gryzie sie to z modulem bluetooth jak to bylo w przypadku Kufateca.
ToMo1978, obniza Ci sie lusterko podczas parkowania
Lusterko obniża się i działa super - nie ma żadnego problemu. Jak chcecie to skręcę film :P - generalnie to jest dla mnie zbyteczne i ustawiłem tę funkcję na manual, tzn. jeżeli pokrętło zmiany ustawień lusterek jest w pozycji środkowej to nic się nie dzieje, jak przestawiam na R to po włożeniu biegu wstecznego obniża się, po wrzuceniu na luz powraca do pozycji pierwotnej, czyli do jazdy. Generalnie ta funkcja zmiany położenia lusterka jest przypisana do biegu wstecznego a nie do czujników parkowania.
sziaba, to naprawdę kawał dobrego urządzenia i jestem zachwycony. Bardzo mi się przydaje temperatura oleju bo pomimo, że wskazówka temperatury cieczy pokazuje dawno 90 stopni to olejowi sporo brakuje. Moja jest po programie więc jak chcę wykorzystać w pełni potencjał mocy czekam cierpliwie na olej :lol:
Generalnie chłopaki we wtorek wypuścili kolejny soft, o którym zostałem poinformowany drogą mail-ową. Przy pierwszym podłączeniu urządzenia do ich systemu rejestrujesz się i jesteś na bieżąco.
Ja zainstalowałem ten box w taki sposób, że mam wyprowadzony port USB na wysokości pedała hamulca, musiałem trochę tej pianki podciąć i teraz aktualizacja softu zajmuje mi 5 minut bez rozbierania czegokolwiek. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to podrzucę fotkę jak to siedzi.
Reasumując: polecam. Wcześniej chciałem zamówić urządzenie Kufateca ale chłopaki z silnikami BMN mieli problemy z odczytem parametrów więc sobie odpuściłem.
Jak urządzenie jest włączone to jest problem z diagnostyką VCDS-em bo gubi się i wariuje. Wczoraj byłem na przeglądzie więc wyłączyłem je z poziomu menu i nawet jeżeli auto jest na gwarancji nie ma z nim problemu. Po przeglądzie wystarczy wcisnąć OK na 10 sekund i pojawia się nowe magiczne menu na maxidocie.
Oczywiście po wyłączeniu polarisa VCDS zachowuje się normalnie bo urządzenie jest "wypięte".
Komentarz
-
Komentarz